Szemüveg választása sportoláshoz

Az alábbi szempontokat érdemes figyelembe venni, amennyiben sportoláshoz keresünk megfelelő szemüveget vagy napszemüveget:

1. Az orrtámasz kialakítása meglepő módon jelentős hatással lehet a kényelemre. Először is, fontos, hogy az orrtámasz illeszkedjen az orr szélességéhez, amihez szilikonból készült rugalmas anyagot használnak. Másodsorban, bizonyos sport szemüvegeknél az orrtámasz állítása lehetővé teszi, hogy a szemüveg közelebb vagy távolabb legyen az arctól.

2. Az állítható, rugalmas és gumírozott szárvégek fontosak a kényelem és stabilitás szempontjából. Ez különösen fontos sportoláshoz, mert megakadályozza a szemüveg csúszását az aktív mozgás közben. A szárvégeket gyakran puhább gumiborítással látnak el, ami még kényelmesebbé teszi őket, és bizonyos márkáknál még jobb a tapadás az izzadás hatására.

3. Az archoz illeszkedő ívelt frontrész az egyik legfontosabb jellemzője a sportszemüvegeknek. Ez azért fontos, mert a sima optikai keretekhez képest íveltebb kialakítás védi a szemet az oldalról beáramló fénytől és az UV-sugaraktól. Ugyanakkor fontos, hogy megfelelő távolság legyen az arcunktól, hogy a szempillák ne súrolják a lencséket.

4. A sportszemüvegeknek strapabíró, rugalmas anyagból készült keretre van szükségük. Az UV-sugárzásnak is ellenálló anyagokat válasszuk, amelyeket emellett nem károsítják az olyan termékek használata,, mint például a naptej és a hajformázó termékek. Az könnyű, de erős műanyag anyagú szemüvegek a legkényelmesebbek.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük