8 tipp az allergiás tünetek enyhítésére gyógyszerek nélkül

1.Szellőztessünk rövid ideig! Reggel és este szellőztessünk, de ne hagyjuk nyitva hosszú ideig az ablakot napközben vagy éjszaka. Utazás közben pedig zárjuk be az autó ablakát is.

2.Tartsuk rendben a lakást! Rendszeresen porszívózzunk, mossuk fel a padlót és töröljük át a felületeket. Így eltávolíthatjuk a polleneket is a levegőből otthonunkban.

3.Használjunk tiszta légkondicionálót! A légkondicionáló készülék megszűri a levegőt, így megakadályozhatjuk a pollenek bejutását a lakásba vagy az irodába. Azonban ne felejtsük el rendszeresen cserélni a szűrőt!

4.Gyakrabban mossunk hajat! A pollenek könnyen rátapadnak a hajra, és este ágyunkba is bekerülhetnek. Ha rendszeresen mosunk hajat, kevesebb pollen marad a párnánkon.

5. Tisztítsuk rendszeresen ruháinkat! A ruhákon megtapadó pollenek folyamatosan irritálhatják az allergiásokat. Ezért fontos, hogy gyakrabban mossuk még a kevésbé koszosnak tűnő ruhadarabokat is.

6.Kerüljük a szabadtéri tevékenységeket! Amikor magas a pollenkoncentráció, kerüljük a kerékpározást és a fűnyírást. Ez különösen fontos, ha az allergiás tüneteink érzékenyebbek. A pollenjelentésekből tájékozódhatunk erről.

7. Fürödjünk gyakrabban! Amikor szabadban tartózkodtunk, érkezés után zuhanyozzunk le és cseréljük ki a ruháinkat. Napközben pedig gyakran mossunk kezet és arcot szappannal.

8.Egészséges étkezés és vitaminok! Fogyasszunk kevesebb cukrot és növeljük a napi C-vitamin bevitelünket. Az erős immunrendszer ellenállóbb lehet az allergiával szemben. Ugyanakkor figyeljünk a keresztallergiára is: bizonyos élelmiszerek súlyosbíthatják az allergiás tüneteket, ezeket kerülnünk kell.

    Leave a Comment

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük