8 tipp kontaktlencséseknek nyaraláshoz

1. Repülés esetén tájékozódj az engedélyezett ápolófolyadék mennyiségéről és kiszereléséről. Általában 100 ml a limit, de ez légitársaságonként változhat. Több folyadékgyártó már kínál utazócsomagokat, amelyek megfelelnek a repülés szabályainak.

2. Mindig legyen kézfertőtlenítő nálad, ha nem tudsz kezet mosni. A COVID-járvány miatt ez már alapvető kellék, ami könnyebbé teszi az odafigyelést.

3. Nyaralás, utazás, fesztiválozás esetén a kontaktológusok általában a napi kontaktlencse viselését javasolják. Ez a legbiztonságosabb és legkevésbé macerás. Használat után nem kell tárolni, másnap pedig újat használni. A napi lencsehasználat a legjobb módja a fertőzések elkerülésének.

4. Napi kontaktlencsével akár a medencében is fürödhetsz, de kétheti vagy havi lencsék esetében nem ajánlott a fokozott fertőzésveszély miatt.

5. Mindig legyen nálad szemüveg is, ha kontaktlencsét viselsz. Ezt mindig tartsd magadnál a kézitáskában, tokkal és törlőkendővel.

6. A nyári melegben a szem és a kontaktlencse könnyebben kiszáradhat. Gondoskodj a nedvesítésükről műkönny segítségével. Mindig legyen nálad műkönny, bárhova mész a nyaralás során.

7. Vidd magaddal a legutolsó látásvizsgálat eredményét és a garanciakártyádat, amely tartalmazza a dioptriádat. Szükség lehet ezekre, ha új kontaktlencsére van szükséged a nyaralás alatt.

8. Ne felejtsd el az UV-védelmet! Viselj 100%-os UVA és UVB szűrős napszemüveget. Fontos, hogy nem csak erős napsütésben, hanem borongós időben is viseld, mivel az UV-sugárzás minden időjárási körülmény között jelen van.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük