Excimer lézeres PTK​

Excimer lézeres PTK szemműtétről

Az Excimer lézeres PTK (fototerápiás keratektómia) egy speciális szemészeti eljárás a szaruhártya betegségeinek kezelésére. A műtét során a lézer eltávolítja a károsodott, hegesedett vagy homályos területeket, hogy új, egészséges szövet képződjön. A PTK hatékony astigmatizmus, keratoconus és szaruhártyahegesedés esetén. A betegeknek pár nap pihenésre és gyógyszerekre van szükségük a gyógyuláshoz. A műtét eredményessége és biztonsága az egyedi esetekben eltérő lehet, ezért fontos az orvos utasításainak betartása és a rendszeres követés. Az Excimer lézeres PTK egy biztonságos és hatékony eljárás, amely hozzájárul a jobb látáshoz és a szaruhártya állapotának javításához.

Kinél alkalmazható a Excimer lézeres PTK?

Az Excimer lézeres PTK (fototerápiás keratektómia) széles körben alkalmazott eljárás a szaruhártya betegségeinek kezelésére. Ideális olyan páciensek számára, akik valamilyen szaruhártyahegesedéstől, homályosodástól vagy más felszíni károsodástól szenvednek.

 

Az Excimer lézeres PTK felnőttek, serdülők és idősebb páciensek esetén egyaránt alkalmazható az előzetes alkalmassági vizsgálat felételei teljesőlése esetén.

 

A szakorvos egyedi vizsgálatok után dönt a műtét alkalmazhatóságáról. Stabil szemmel rendelkező betegek, akiknek nincsenek súlyos szemészeti problémáik vagy alapbetegségeik, ideális jelöltek lehetnek. Minden potenciális betegnek konzultálni kell szemészével, aki felméri az eljárás előnyeit és kockázatait. Az Excimer lézeres PTK hatékony megoldás, amely javíthatja a látást és az általános életkomfortot.

Excimer lézeres PTK kezelés típusai

A no-touch PRK (Photorefractive Keratectomy) technika 3 legismertebb területe a:

 

  • TransPRK: A TransPRK, más néven „transz-epiteliális PRK”, az epiteliális réteg (a szaruhártya külső rétege) eltávolítását jelenti egy excimer lézer segítségével. Ez a módszer teljes mértékben no-touch eljárás, tehát nem szükséges a kézi eltávolítás.
  • SmartSurfACE: A SmartSurfACE egy fejlett no-touch PRK technika, amely egy magas pontosságú lézerrendszert és haladó szemkövetési technológiát használ. Ez a módszer simább ablációt tesz lehetővé és csökkenti az irrregularitások lehetőségét, ezáltal javítva a látási eredményeket.
  • Advanced Surface Ablation (ASA): Az ASA egy általános kifejezés, amely különböző no-touch PRK technikákat foglal magában, amelyek magukban foglalják a szaruhártya epitélium eltávolítását.

Ezek a no-touch PRK technikák közös célja a szaruhártya átformálása, hogy korrigálják a rövidlátást, távollátást és az asztigmiát. A technika kiválasztása függ a beteg egyéni igényeitől, a szaruhártya vastagságától és a sebész szakértelmétől.

Fontos konzultálni egy tapasztalt szemészorvossal annak érdekében, hogy meghatározzák a legmegfelelőbb no-touch PRK technikát.

VISUMAX kezelés előnyei

A no-touch PRK számos előnyt kínál azok számára, akik látáskorrekciót keresnek. Először is, kiküszöböli a fizikai érintkezés szükségességét a szemmel, csökkentve a szövődmények és fertőzések kockázatát.

 

Gyorsabb gyógyulási folyamatot eredményez és kevesebb kellemetlenséggel jár. A no-touch PRK megőrzi a szaruhártya biomechanikai stabilitását, mivel nem hoz létre szaruhártya függönyt, ezáltal alkalmas vékony szaruhártyával rendelkező betegek- vagy a kontakt sportokkal foglalkozók kezelésére. Összességében a no-touch PRK biztonságos, hatékony és precíz látáskorrekciót nyújt, javítva a látásélességet és az életminőséget.

Árak

Excimer lézeres PTK-PRK-no touch PRK (1 szemre vonatkozóan):

  • 210.000. – 240.000.-Ft

Interjú a lézeres szemműtétekről

Dr. Ratkay Imola a Családbarát műsorban beszélgetett a lézeres szemműtétekről

Elérhetőség

Nyitvatártás

Kedd: 16:00-19:00

Szerda: 10:00-16:00